Kauden neljäs ESBK:n kisaviikonloppu ajettiin Barcelonassa 17.-18

Tuttuun tapaan viikonloppu alkoi torstain ja perjantain vapailla harjoituksilla. Yli kuukauden tauon jälkeen torstaipäivä meni ”opetellessa” miten road racingia ajetaan. Päivän aikana yritettiin saada vaan mahdollisimman paljon kierroksia alle, jotta ajo lähtisi kulkemaan.

Perjantaina ajo alkoi pikkuhiljaa luistamaan ja pyörää päästiin säätämään paremmaksi koko ajan vauhdin kasvaessa. Päivän viimeisissä treeneissä ajo tuntui jo luontaisemmalta ja vauhti oli ihan ok.

Lauantain aamun aika-ajoihin tehtiin vielä pyörään pieniä muutoksia ”riskin” uhalla, mutta pyörän säädöt meni oikeaan suuntaan. Pitkästä aikaa sain ajettua ihan hyvän aika-ajon ollen sijalla 23 (oman luokan 15). Sarjan tasaisuudesta kertoo se, että 27 kuskia oli alle 2 sekunnin sisällä kärjestä. Joten pienellä parannuksella olisi ollut mahdollisuus olla korkeammallakin.  Iltapäivän kisaan oli hyvät ja luottavaiset fiilikset lähteä nostamaan sijoitusta.  Kisassa otin varmasti elämäni huonoimman startin. Nukuin starttivalot ja samalla menetin sijoituksia. Kisaa oli ajettu kolme kierrosta kun kisa keskeytettiin punaisella lipulla. Punaisen lipun tullessa olin noussut sijalle 20.
Uusintastartin myötä sain uuden mahdollisuuden parempaan starttiin sekä taistella paremmista sijoituksista. Uusintastartti onnistui ja nousin samalla tulosluettelossa. Lyhyemmässä kisassa sain itseni nostettua sijalla 15 (oman luokan 10) ruutulipulle. Vaikka sijoitus ei ollut mikään jackpot mutta ajaminen kisassa oli pitkästä aikaa hyvää.

Sunnuntaille lähdettiin hyvällä fiiliksellä. Aamun warm up:ssa pyörässä kokeiltiin vielä pieniä säätömuutoksia ja taas pyörä meni paremmaksi. Warm up:ssa olin sijalla 13.

Hyvien säätömuutosten myötä oli luottavainen fiilis kisaan. Kisassa otin ihan kohtaisen startin ja pääsin hyvää ryhmään kamppailemaan. Toisella kierroksella kuitenkin kaaduin kovavauhtisessa mutkassa ja kisa päättyi hiekalle. Pyörä otti pienen kolauksen mutta kuski on ok.

Tämä viikonloppu oli kaatumisesta huolimatta pitkästä aikaan positiivinen. Tiimin kanssa otettiin isoja askelia oikeaan suuntaan ja samalla sain uskoa, että vielä tämä päänhakkaaminen seinään alkaa tuottaa tulosta.

Seuraava ESBK:n kisa ajetaan elokuun lopussa (28.-29.8) Navarrassa. Ennen Navarran kisaa ajan Hyvinkäällä (7.8.) kotikisani supermoton SM-sarjan kolmannessa kisassa.Kimi Patova